Arvet

Jag föddes bokstavligen i vattnet. Mina föräldrar Mona och Jan Ahlberg hade simskolor varje sommarlov på Marstrand och Klädesholmen. Min syster Monika och jag fick tidigt lära oss att simma. Vad jag minns simmade vi båda vid två års ålder. Pappa Jan började sedan träna crawl med mig. Träningspassen var streckgubbar med ett streck för varje längd jag skulle simma. När jag fyllde fyra tävlade jag första gången. Det gick inte så bra, alla andra var ju flera år äldre. Men pappa och jag fortsatte, tränade oftare och lite mer och på sexårsdagen fick jag för första gången ställa mig överst på en prispall. Min pappa var också en av initiativtagarna till bildandet av Kungälv Simsällskap (KSS) som bildades 1965. Vid bildandet fanns det ingen simhall i Kungälv.  

Sedan fortsatte jag, simmade på elitnivå hela min ungdom, vann SM, bodde och tävlade i USA i flera år, representerade Askim Simklubb som simtränare för elitgruppen.

2014 startade jag Crawlkurser.com som sedan starten lärt flera tusen simmare att crawla. Idag har crawlkurser.com 200 deltagare i sina dagliga kurser. 

 Innan mina studier på högskolan startade jag och en god vän simskola i Valhallabadet. Simskolan blev snabbt en succé med fyllda grupper. När är det dags att återuppta drömmen om att lära små barn simma, precis som mina föräldrar gjorde på öarna i Göteborgs skärgård.

Välkommen till Barnens Simskola!

Peter  Ahlberg